edX –netbaseret læring fra MIT og Harvard

Den største opfindelse siden trykpressen“,kalder skaberne et samarbejde mellem MIT og Harvard University om fra efteråret 2012 gratis at tilbyde udvalgte kurser på verdensplan. Kurserne vil –mod betaling og aflagte prøver –kunne føre til udstedelse af diplomer,idet der dog ikke er tale om eksamensbeviser fra de to universiteter

Til forskel fra tidligere Open Courseware-initiativer anvender edX en særligt udviklet open source platform,som dels byder på højere grad af interaktivitet end tidligere undervisningssystemer,hævdes det. Dels vil systemerne kunne registrere brugernes adfærd og således levere materiale til en storstilet undersøgelse af,hvordan studerende lærer på nettet –og det vil igen kunne udnyttes til forbedringer af platformen. edX-platformen vil blive forsøgt bredt ud med partnerskaber med andre universiteter.

Læs mere om edX på:http://www.edxonline.org/