Kontakt

Kurser,rådgivning,kommentarer mm. skriv til ait-info@ruc.dk

Visualisér forklaringer og guides

Der findes en lang række værktøjer,som gør det muligt meget nemt selv at producere små ‘podcasts’med video,still-billeder,audio og tekst.  De kan indlejres i Moodle –eller linkes til fra Moodle;de kan sendes pr. mail til studerende og kolleger;eller de kan deles via sociale medier som fx. Facebook og Pinterest. Her er nogle eksempler på forskellige typer af gratis værktøjer. Du er altid velkommen til at kontakte Akademisk IT for at få hjælp til at komme i gang med at bruge nye IT-værktøjer.

Screenr bruges til at optage en ‘video’af,hvad der foregår på skærmen med voice-over fra brugeren. Et sådant screencast er velegnet til at forklare en procedure,fx. hvordan man bruger et program eller udfylder en formular. Men det kan også bruges til at give feedback til studerende,hvis man fx. optager kommentarer til en tekst,som de(n) studerende har fremsendt til vejleder. Screener er rent netbaseret. Den kører på PC fra en webside i din browser,og resultatet ligger i ‘skyen’,så du kan linke til videoen eller indlejre den i en webside eller i Moodle. Screenr kræver,at du har en Twitter-konto (men ikke at du bruger den aktivt).For mere information,se:http://www.screenr.com/

Screenchomp benyttes til at kommentere et billede ved hjælp af  stregtegning og audio. Det er en app til iPad,og kombineret med kameraet i en iPad2 eller Ny iPad udgør den et hurtigt og effektivt værktøj:Tag et foto af en situation med iPad’en,kommentér det,  forsyn evt. billedet med tegnede markeringer,og læg videoen i ‘skyen’(med link du kan henvide til) eller del videoen på Facebook,Twitter eller via e-mail. Altsammen i én glidende bevægelse. For mere information,se:http://itunes.apple.com/us/app/screenchomp/id442415881?mt=8

Snapguide er iPad/iPhone/iPod app beregnet til at producere vejledninger,der kan opdeles i trin. Hvert trin kan illustreres med et billede med eller uden tekst,med en videosekvens eller med tekst alene. Snapguide-produktet ligger i skyen,og det kan vises enten i en app på din iPhone/iPad eller på en webside PC’ens browser.  Eksemplerpå brug kan være:Hvordan finder man rundt,eller hvordan bruger man en maskine.  For mere information,se:http://snapguide.com/

Fotobabble er et lidt ældre PC-program,der bruges til at fremstille ‘talende still-billeder’. Programmet producerer normalt en Flash-fil,og er derfor uegnet till iPad/iPhone-brug,men der er nu også lavet en iPhone-version (der benytter HTML5). Du henter et billede fra Pc’en eller tager et foto med din iPhone,indtaler et ‘speak’med dine kommentarer,og gemmer resultatet i ‘skyen’,hvor du kan linke til din produktion. Der findes dog også værktøjer,som gør det muligt at integrere et fotobabble i Facebook eller at indlejre det på en web-side. Enkeltbilleder kan samles i serier,så man kan lave en ‘illustreret forelæsning’. For mere information,se:http://www.fotobabble.com/

Comments are closed.