Kontakt

Kurser,rådgivning,kommentarer mm. skriv til ait-info@ruc.dk

MOOC ekspanderer

MOOC,Massive Open Online Courses,som startede med en enkelt online-kursus i efteråret 2011,er på kun et år blevet en stor aktør i online-undervisning. Coursera,den for tiden ledende  MOOC-udbyder,tilbyder i efteråret 2012 i alt 111 kurser fordelt på 16 fag og udbudt af 14 ledende amerikanske universiteter og to Europæiske:University og Edinburgh og EPF Lausanne. Som noget nyt vil nogle af de nye udbydere tilbyde “credits”for beståede kurser,hvor der tidligere kun blev givet et deltagerbevis. Med credits følger sandsynligvis også en betalingsmodel. På dette punkt er MOOC-forretningsmodellen meget uafklaret,som det fremgår af en analyse i Chrononicle of Higher Education (http://chronicle.com/article/How-an-Upstart-Company-Might/133065/). Blandt flere andre udestående problemer er etableringen af procedurer for at bedømme de mange deltageres opgaver –og i det hele taget fastslå deres identitet

 

Ud over Coursera udbyder Udacity MOOC-kurser,og Harvard/Mit’s edX-initiativ ventes at starte i efteråret 2012.

 

Se også Daphne Kollers TED-talk:“What we’re learning from online education”for et inspirerende indlæg om mulighederne i massiv,gratis online-uddannelse:  http://www.ted.com/talks/daphne_koller_what_we_re_learning_from_online_education.html

Comments are closed.